ההחלטה להתגרש היא החלטה הרת גורל שתשפיע מעתה והלאה על חייך וחיי ילדיך. אין ספק כי חשבת רבות לפני שקיבלת את ההחלטה לפרק את החבילה וכעת עולה השאלה- מה עכשיו? מה הצעד הבא שעלי לעשות? לשם כך הכנתי עבורך מדריך הכולל כמה עצות וטיפים למי שמחליט להתגרש.
לא להיות פזיזים: סוף מעשה במחשבה תחילה. במרבית המקרים תקופת הפרידה היא תקופה אמוציונלית במיוחד. רגשות רבים צפים ועולים ובעוצמה גבוהה מאוד. מאוד קל להיכנע לרגשות האלה ולתת להם לנהל אותך וכשהרגשות מנהלים אותך, קל מאוד לעשות טעויות בניהול הליך הגירושין. למשל, להתעקש לנהל הליך משפטי בין כותלי בית המשפט, על אף שניתן להגיע להסכם פרידה מסודר וממצה, רק על מנת "לנקום" בבן הזוג. ניהול הליך משפטי גוזר עליך הוצאות כלכליות כבדות ויכול להימשך שנים ארוכות. בנוסף, אף פעם לא ניתן לחזות מראש מה יכריע בית המשפט. לכן, במקרים בהם ניתן להגיע להסכם, כדאי לבחור בדרך הזו, גם אם הכעס והרגשות השלילים כלפי בן הזוג עוצמתיים מאוד.
ידע זה כוח: כדאי ורצוי לאסוף מידע מדויק אודות מצבך הכלכלי ומצבו הכלכלי של בן/בת הזוג: הרכוש שנצבר במשותף, חשבונות הבנק שברשתכם, זכויות סוציאליות וכו' כמו כן, כדאי לבחון האם נעשו פעילות כלכליות חריגות מהלך החיים המשותפים. כדאי שכל המידע שנאסף יהיה מגובה במסמכים. חשוב לדעת שלא תמיד ניתן לקבל מידע מהימן אודות ההתנהלות הכלכלית של בן/בת הזוג , בשל ניסיונות מכוונים להסתיר מידע. במקרים כאלה, חשוב להתייעץ עם עו"ד בקיא בתחום דיני המשפחה, על מנת שידריך אודות הפעולות שניתן לעשות.
לשמור על דיסקרטיות: לא כדאי לשתף את כל מי שאתם מכירים אודות מעשיך וכוונותיך לאחר שהחלטת להתגרש. אי אפשר לדעת עם מי אותם מכירים ישתפו את המידע שחלקת איתם ואולי המידע הזה יגיע לבן/בת הזוג מבלי שרציתם בכך ובן/בת הזוג יעשו שימוש במידע הזה שלא בטובתך.
מעגלי תמיכה: זוהי תקופה מטלטלת רווית מתחים ודאגות. חשוב שתהיו מוקפים עד כמה שניתן בסביבה תומכת ומכילה שתעזור לכם. אנשים רבים בהליכי פרידה מתחילים בטיפול רגשי אשר מסייע להם לעבד את התקופה המורכבת אותם הם עוברים.
דאגו לקבל ייעוץ משפטי מצוין: תחום דיני המשפחה מורכב מאוד ונדרשים ידע והבנה מעמיקים על מנת להתנהל נכון מבחינה משפטית בעת הליכי גירושין. טעות בשיקול הדעת המשפטי עלולה לעלות לכם ביוקר. לכן, מומלץ מאוד להיות מלווים בהליך בעו"ד בקיא ומיומן בתחום דיני המשפחה.